Офіційне представництво в Україні

Схема лебідки

  • 04.03.2024
  • borushko

Розуміння конструкції лебідки може виявитися корисним для усвідомлення принципу її роботи, а також під час її встановлення, технічного огляду. Схема тягового механізму стане у пригоді при підключенні електричної лебідки після встановлення на автомобіль.

Автомобільна лебідка Husar Winch

Конструкція лебідки

Будова лебідки багато в чому залежить від її виду:

  • ручна лебідка;
  • електрична;
  • гідравлічна.

Схема ручної барабанної лебідки

Ручна лебідка є найбільш популярним обладнанням для переміщення вантажу. Вона працює через механічну силу, яка здійснюється на рукоятку лебідки людськими зусиллями. Оператор крутить ручку, внаслідок чого сталевий трос або синтетичний фал намотується на барабан. Барабан з канатом обертається за допомогою зубчастої передачі через хропун. Цей механізм закріплений у міцному металевому корпусі (іноді для додаткового захисту використовується пластиковий кожух). За безпеку під час руху відповідає гальмо, яке надійно фіксує предмет в будь-якому положенні.

Будова ручної барабанної лебідки:

  1. Зубчаста передача.
  2. Барабан.
  3. Собачка.
  4. Храпове колесо.
  5. Шків.
  6. Зубчаста передача.
  7. Рукоятка.
  8. Трос.
  9. Вантаж.
  10. Важіль.

Схема ручної лебідки

Лебідка заводського виробництва має набагато вищий рівень безпеки, аніж зроблена своїми руками. Адже механізм від сертифікованого виробника пройшов випробування максимального навантаження, а також обладнаний надійним такелажем - гаком, тросом.

На нашому сайті представлені лише оригінальні вироби Husar Winch, ми офіційно постачаємо продукцію бренду та надаємо гарантійне обслуговування.

Схема ручної важільної лебідки

Важільну лебідку включають до механізмів ручного типу, проте вона має суттєві конструктивні відмінності. Пристрій дуже добре справляється з вантажами в умовах обмеженого простору. Маятникові рухи ручки приводять ланцюг в рух.

Будова ручної важільної лебідки:

  1. Гак для підвішування.
  2. Каркас.
  3. Ланцюг.
  4. Нижній блок.
  5. Гак для вантажу.
  6. Ручне колесо.
  7. Затискач для зміни напрямку.
  8. Ручка.
  9. Гальмо для ланцюга.

Схема важільної лебідкиСхема електричної автомобільної лебідки

Електрична лебідка для автомобіля має більш складну конструкцію, ніж ручна. Тут дія відбувається завдяки електричному двигуну за допомогою редуктора. Зубчаста передача з'єднана з валом редуктора. Шестерінки барабана знаходяться в закритому кожусі для більшої надійності. Вал обертання спирається на підшипники. Всі внутрішні вузли та деталі кріпляться до міцного корпусу.

Керування здійснюється за допомогою дротового маніпулятора або бездротового пульта для дистанційного управління. Автоматичне гальмо фіксує вантаж, не дозволяє йому відкочуватися назад.

Будова електричної автомобільної лебідки:

Будова автомобільної лебідки

  1. Двигун.
  2. Барабан.
  3. Редуктор.
  4. Роликові направляючі.
  5. Трос.
  6. Гак.

Після встановлення тягового пристрою на автомобіль, корисно буде дізнатися, як підключити лебідку. Для цього червоний кабель ставимо на плюсову клему АКБ, а чорний - на мінус. Важливо не забути підключити тонкий кабель маси соленоїда.

Схема підключення лебідки до акумулятора

Для того щоб автомобільна лебідка працювала на повну потужність, варто слідкувати за свіжістю акумулятора. Якщо ваше авто має два АКБ, варто підключатися до того, який розташований ближче до генератора (саме в ньому вища напруга).